DOMUS

DOMUS

Philadelphia, Pennsylvania

 

PROJECT DESCRIPTION

An open air courtyard for a new apartment building adjacent to the University of Pennsylvania campus, granite patterned wave forms and planting beds flow and collide at the base of nine large aluminum bell sculptures.  Visitors interact with the sculpture, walking in, around and through the pieces. The project was a collaboration with Dennis Oppenheim, who created a series of large bells as the public art component to the project.  “By taking the visual configuration found in sound waves to structure the plaza garden, I could detour from the more obvious associations brought forth by the Liberty Bell, Philadelphia’s most famous image. By increasing the scale of the bells to approximate architecture, I was able to disturb the association of the bell as ‘object’ to bell as ‘dwelling’" said Oppenheim.

 

CLIENT 

Hannover Company

 

TEAM

Dennis Oppenheim - Artist